natuurlijke manieren om onkruid te bestrijden

Heet water

Giet heet water over de plaatsen met onkruid. De bladeren sterven af door de plotste hitte en groeien minder talrijk en trager terug.

Zout

Meng een liter water met een grote hoeveelheid zout. Het zout werkt in op de wortels van het onkruid waardoor ze meteen afsterven. Strooizout is nog effectiever dan gewoon keukenzout.

Azijn

Azijn heeft iedereen wel in huis en het blijkt perfect te werken tegen onkruid ! Meng een liter water met een beetje azijn, besproei het onkruid en je hebt er geen last meer van.

Kookvocht

Aardappelen gekookt ? Hou het kookvocht bij ! Water in combinatie met het zetmeel van de aardappelen zal het onkruid bestrijden in een handomdraai.

Bakpoeder

Bakpoeder is een veilige en effectieve manier om onkruid te bestrijden, zonder dat er chemicaliën in het milieu terechtkomen. Dit is vooral goed voor onkruid dat tussen tegels woekert. Het enige wat je moet doen is een beetje bakpoeder in de spleten strooien en klaar!

Alcohol

Alcohol werkt (joh…) dehydraterend. Dit dehydraterende effect maakt alcohol perfect geschikt om onkruid uit te roeien. Voeg 30 ml wodka toe aan 2 kopjes water en een beetje afwasmiddel. Meng het in een spuitbusje en breng het mengsel rechtstreeks op het onkruid aan. Doe dit op het warmste moment van de dag voor het beste effect.

Zout, azijn en afwasmiddel

Roei je onkruid uit door het onder te dompelen in een mengsel van een kopje zout, 3,7 liter azijn, een beetje afwasmiddel en citroenolie. Sproei het mengsel rechtstreeks op het onkruid.

Maïzena

Je kunt het onkruid het moeilijker maken om te groeien door maïzena in je tuin te strooien. Maïzena doodt het onkruid niet, maar maakt het moeilijker voor onkruid om te groeien.

Met de hand

Het is geen leuke klus, maar de meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat je tuin overwoekerd raakt door onkruid, is door het met de hand te verwijderen.  Pak het letterlijk bij de wortel aan. Gebruik een scherp voorwerp om de hele wortel eruit te trekken. Zaai de plekken waar je onkruid hebt verwijderd opnieuw in met gras, zodat de groei van het gras het onkruid blokkeert.

Afdekken

Bedek het onkruid met minstens vier lagen krantenpapier. Hierdoor krijgt het geen zonlicht meer en zal het langzaam stikken.

 

Tijd voor zomerbollen ! 

Wat een mooie border kan doen !

BRON:Libelle