Over IVN

IVN
IVN

 

 

 

IVN werkt aan een duurzame samenleving, natuurbeleving en educatie.
Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals Kind & Natuur, Natuur & Gezondheid, Natuur & Recreatie en Groen in de buurt. Dit doen we met zo’n twintigduizend betrokken leden en een enorm netwerk van groene professionals. Dat maakt IVN een unieke partner in duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. Binnen de 170 lokale afdelingen van IVN zijn zo’n twintigduizend ervaren vrijwilligers actief. Jaarlijks organiseren zij met veel passie talloze excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen kennis met de natuur.

De beroepskrachten van IVN ondersteunen de vrijwilligers bij hun activiteiten, en initiëren landelijke en regionale campagnes zoals Scholen voor Duurzaamheid, Scharrelkids en Groen Dichterbij. Zo’n 90 professionals werken vanuit de provinciale vestigingen en een landelijk kantoor in Amsterdam.

Organogram

Mijn historie binnen IVN

In 1978 besloten we met een aantal natuurliefhebbers om samen een IVN-afdeling op te richten. Dit werd IVN Helden e.o. Hierdoor hoopten we dat er door overheden beter naar onze standpunten geluisterd zou worden.
o.a. Door cursussen en werkgroepen is deze afdeling uitgegroeid tot een bekende vereniging binnen gemeente Peel en Maas.

Inmiddels ben ik vooral actief op districts- en regioniveau.